Close
Turul statuilor din Sectorul 2

Turul statuilor din Sectorul 2

De Ziua Limbii Române, împreună cu echipa mea, am avut bucuria să lansăm programul ”Turul statuilor din Sectorul 2”, în cadrul căruia am depus flori la statuile lui Mihai Eminescu, Petre Țuțea, Mircea Vulcănescu, Mircea Eliade, C. A. Rosetti, Nicolae Bălcescu, Adrian Păunescu și I. L. Caragiale, scriitori și gânditori care au dat unicitate, expresivitate și strălucire limbii române. 

Bucuria de a-i omagia pe marii scriitori, gânditori, filozofi români care au așezat România în paginile culturii universale și care și-au legat identitatea de sectorul 2 în care au viețuit, ne-a fost umbrită de aspectul neîngrijit al monumentelor. Lipsa de respect pentru cultura neamului românesc și de responsabilitate civică a autorităților, ne dă dreptul să-i tragem la răspundere. 

În Parcul Național, statuia lui Mihai Eminescu, poetul simbol al românilor  este înnegrită de fumul grătarelor care sfârâie, de patru ani neîncetat, cu girul actualei conduceri a Primăriei Sectorului 2, chiar sub chipul plin de noblețe al marelui scriitor. 

Statuia marelui dramaturg I. L. Caragiale nu arată cu mult mai bine, soclul statuii fiind mâzgălit.  Dar pot să spun că pe toate statuile marilor noastre personalități și-au pus amprenta neglijența și lipsa de respect a autorităților din Sectorul 2, pentru cultura românilor. Grătarele cu mici, praful, ploaia și gazele poluante sunt singurul “prieten” al monumentelor din sectorul 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunteți vizitatorul cu numărul: 

Web Hits

 Vă mulțumim!

 

 Apăsați butonul de LIKE înainte de a continua.