Close
Repetarea anului de învățământ, o declarație iresponsabilă. Mințile înfierbântate ies în față. Nimic nu va mai fi cum a fost.

Repetarea anului de învățământ, o declarație iresponsabilă. Mințile înfierbântate ies în față. Nimic nu va mai fi cum a fost.

Declarațiile Vicepremierului PNL Raluca Turcan de luni “că repetarea anului școlar este o varianta luata în calcul de autorități”, este una iresponsabilă. Ce vor face românii cu copiii lor ?

Aceasta este de fapt ceea ce se coace în laboratoarele PNL, iar toți primarii, viceprimarii PNL, de pe plaiurile mioritice, inclusiv din București, vor sări cu toții să le susțină, lăudând superinteligenta liderului PNL Raluca Turcan. Asta este în capul lor. Așa gândesc ei. Se pare totuși că avem două voci care gestionează Starea de Urgență din România. Una este tehnocrată, cea a specialiștilor, reprezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care stabilește măsuri tehnice graduale în funcție de situație, îndemnând populația la calm și responsabilitate. Alta a politrucilor PNL care, băgându-se în seamă, încearcă să se urce pe valul crizei actuale prin declarații iresponsabile, isterizând și îngrijorând tot mai mult populația.

În această cheie citim declarația de luni a vice prim-ministrului PNL Raluca Turcan cu referire la repetarea anului școlar. O asemenea declarație iresponsabilă a PNL-ului presupune cu de la sine sancționarea acesteia de către societate, îndeosebi la viitoarele alegeri locale care vor veni, atunci când vor fi ele.

Arătam cu ceva timp în urmă, cu un oarecare cinism, că “societatea își creează propriile crize în diferite forme pentru a avea oportunitatea de a progresa”.

Arătam de asemenea că “dacă învățământul preuniversitar și nu numai, în mediul virtual este acceptat ca fiind valid, iar elevii vor promova astfel anul de învățământ, de ce nu se poate ca întreg procesul educațional preuniversitar să se desfășoare astfel și în afara crizelor on-line ?”

Mai arătam care ar fi unele dintre eforturile unui asemenea demers ?

În primul rând va presupune un efort intelectual din partea cadrelor didactice pentru a formaliza lecțiile pentru a fi compatibile cu transmiterea în sistem virtual.

Ar urgenta aplicarea strategiei de digitalizare a societății prin asigurarea a cea ce strategia prevede “nici o locuință fără acces la internet”.

Ar face ca Strategia de digitalizare a României să nu rămână doar în sfera propagandei politice, ci ar presupune, așa cum este prevăzut, dotarea gospodăriilor cu echipamentele necesare, calculatoare, conexiune gratuită la internet etc.

Cum va revoluția actuala criză domeniul educației, cel puțin al învățământului preuniversitar ? Sigur că va marca un început, care nu va mai putea fi oprit. Mă voi opri doar la câteva și anume:

  • Milioane de copii nu ar mai căra zilnic ghiozdane împovărătoare cu caiete și manuale școlare.
  • Elevii ar beneficia de o pregătire școlară standardizată de înaltă calitate și ar crește accesul elevilor, mai ales din mediul rural, la un învățământ de înaltă calitate.
  • Elevii României ar intra într-o situație de compatibilitate educațională cu elevii din marile centru educaționale din lume.
  • Ar fi redusă substanțial circulația auto în marile comunități, orașe și municipii.
  • Transportul în comun ar fi în mare măsură descongestionat.
  • Uzura infrastructurii rutiere ar mult diminuată, inclusiv resursele necesare pentru întreținerea lor, care ar putea fi redirecționate către educație.
  • Elevii ar fi feriți de multiple amenințări pe traseele până la școală, dar după cum asistăm și în prezent și în interiorul unităților de învățământ.
  •  Riscul amenințărilor privind consumul de droguri și intrarea în anturaje periculoase a elevilor ar scădea foarte mult.
  • Ar fi eliminat efortul pe care-l fac sute de mii de părinți și bunici pentru ași însoți copii la școală și de la școală.

Sunt multe altele. Până la urmă, Guvernanților le revine sarcina de a asigura continuitatea educației în România, indiferent de situație. Aviz Raluca Turcan Vicepremierul PNL al României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunteți vizitatorul cu numărul: 

Web Hits

 Vă mulțumim!

 

 Apăsați butonul de LIKE înainte de a continua.