Close

Programul ”Seniorii și Tinerii Cetății”

În calitate de candidat al Alianței Electorale formată din partidele ADER și PPU social liberal am lansat azi programul ”Seniorii și Tinerii Cetății”

Programul de guvernare locală pe care îl propun pentru Sectorul 2 în perioada 2020-2024 care cuprinde câteva măsuri importante:

1. Vom relua cel mai mare sistem de burse sociale și de merit pentru elevii Sectorului 2. Vom institui Premiul “Excelență în Educație” pentru recompensarea performanțelor educaționale ale cadrelor didactice.

2. Vom realiza proiectul ”Educația după școală”, pentru educația continuă a copiilor și ajutorarea familiilor cu program de serviciu, prin finanțarea centrelor de tip after -school în școlile din sectorul 2.

3. Pentru elevii fără posibilități financiare, vom distribui tablete gratuite. Vom dota școlile, liceele și colegiile naționale din Sectorul 2 cu laboratoare IT și cu platforme on-line pentru a putea susține profesionist învățământul online în aceste vremuri de pandemie.

4. Vom organiza, în centrele sociale și culturale din Sectorul 2, așa cum este și acesta unde am fost azi, cursuri gratuite de calificare și de reformare profesională. Pentru că am fost chiar la Centrul Sf. Pantelimon, împreună cu echipa mea de specialiști am luat în considerare cererile locuitorilor Sectorului 2, adolescenților, tinerilor și seniorilor din sectorul nostru. Voi reda locuitorilor Centrul Sf. Pantelimon, dar și celelalte 6 centre sociale de recreere, de educație și de asistență medicală, cu toate activitățile care se desfășurau în acestea în perioada mandatului meu de primar. Adolescenți, tineri ori seniori, cu toții trebuie să beneficieze de programe sociale de recreere, de educație și de asistență medicală pentru a fi mai solidari unii cu alții și mai buni.”

Vizitând Centrul am văzut și ambulanțe Primăriei pe butuci. Construisem acest proiect asigurarea asistenței socio-medicale la domiciliu, a persoanelor nedeplasabile sau fară aparținători. Păcat că au abandonat acest proiect. Dar nu e singurul.

Tot astăzi am vizitat Centrul J.L. Calderon de unde au fost alungați cei care au realizat memorabile evenimente literare, plastice ori teatrale. Acum, cei care i-au alungat pe membrii Clubului încearcă să le câștige votul. Noi, pentru că avem experiența de viață, și știm că cei care nu fac nimic, așa cum vin așa se și duc, vom repara împreună și programul din acest centru ce a fost gândit ca o întâlnire între seniori, tineri și adolescenți. Concret, vom relua activitățile culturale, artistice și spirituale dedicate Seniorilor Sectorului 2.

Vom realiza Programului Rezident CulturArt, un program de burse și rezidențe pentru artiști și scriitori.

Vom realiza programul ”Ateliere pentru viață” – ateliere de artă și de terapii alternative pentru persoanele defavorizate cultural sau social.

Vom reînființa Grupul de voluntari, consilieri obștești ai Sectorului 2.

Trebuie să avem o relație transparentă cu societatea civilă, o relație concretă prin susținerea financiară a proiectelor, programelor și evenimentelor organizațiilor non-guvernamentale pentru următoarele domenii: social, educație, cultură și artă, științific, patrimoniu, ecologie, sportiv și spiritual. De altfel, vom susține financiar proiectele, programele și evenimentele pentru persoanele cu dizabilități, precum și programele instituțiilor de educație dedicate persoanelor cu dizabilități. Împreună, seniori, tineri și adolescenți, ne putem concentra pe valorile autentice, culturale, artistice și spirituale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunteți vizitatorul cu numărul: 

Web Hits

 Vă mulțumim!

 

 Apăsați butonul de LIKE înainte de a continua.