Close
Programul ”Pasaje sub/supraterane pentru fluidizarea circulației auto în Sectorul 2”

Programul ”Pasaje sub/supraterane pentru fluidizarea circulației auto în Sectorul 2”

Vineri, 11 septembrie 2020, candidatul pentru Primăria Sectorului 2 București, Neculai Onțanu, a lansat programul ”Pasaje sub/supraterane pentru fluidizarea circulației auto în Sectorul 2”, în fața celor patru puncte nodale ale circulației auto din Sectorul 2 – Petricani, Andronache, Doamna Ghica și Baicului. Astfel, au fost prezentate măsurile din programul său electoral dedicate infrastructurii rutiere, parcărilor, precum și implementarea unor soluții ecologice pentru traficul auto și cel pietonal.

”Locuitorii Sectorului 2 se confruntă zilnic cu traficul infernal prin cele patru puncte nodale ale circulației auto din Sectorul 2. Soluțiile pe care le am în vedere, împreună cu echipa mea de specialiști, cuprind realizarea a trei noi pasaje subterane la nivelul trecerilor de cale ferată, din şos. Petricani, Șos. Andronache, Str. Baicului. Astfel, vom relua și vom continua proiectele de infrastructură demarate și realizate chiar de mine, așa cum este Pasajul Pipera Tunari pe care l-am realizat în colaborare cu Consiliul județean Ilfov și Primăria din Voluntari. Avem sprijinul pentru aceste proiecte a specialiștilor Federației TransPublic, a Sindicatelor din Transportul Public de Persoane și ai Federației Sindicatelor din Administrație.

Pentru cetățenii Sectorului 2, anunț că avem deja un program prin care să asigurăm 2000 de locuri noi pentru parcările gratuite de reședință.

Așa cum am anunțat la începutul campaniei și așa cum am dovedit-o prin marile lucrări de infrastructură din Sectorul 2, voi avea o bună colaborare cu Primarul General al Capitalei pentru a realiza cele trei pasaje subterane de la Petricani, Andronache și Baicului, cu ministerele Dezvoltării și Transportului pentru construirea rețelei feroviare a metroului de suprafață. Rețeaua metroului de suprafață include și infrastructura feroviară a Gării de Est, care va deveni un centru nodal esențial pentru transportul din București. Oamenii au nevoie ca de aer de aceste pasaje și de Centura feroviară a Capitalei. Pentru ca să putem face cât mai repede și mai sigur aceste mari lucrări de infrastructură, autoritățile publice și centrale trebuie să conlucreze loial pentru interesele cetățenilor Sectorului 2.

Îi asigur pe locuitorii Sectorului 2 că, imediat după alegerile din 27 septembrie 2020,  voi demara, împreună cu Primarul General,  procedurile pentru realizarea pasajelor subterane de la Petricani, Andronache și Baicului. Printr-o bună colaborare cu Primarul General și Ministrul Transporturilor, vom demara procedurile pentru realizarea Centurii feroviare a Capitalei.”, a declarat dl. Neculai Onțanu. Recent, Federația TransPublic a Sindicatelor din Transportul Public de Persoane și Federația Sindicatelor din Administrație au semnat un Protocol de susținere a candidatul la funcția de Primar al Sectorului 2 al Alianței Partidelor ADER – PPU (social-liberal), Neculai Onțanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunteți vizitatorul cu numărul: 

Web Hits

 Vă mulțumim!

 

 Apăsați butonul de LIKE înainte de a continua.